Forum Kners adalah forum diskusi tentang kepenulisan. Dibuat untuk media diskusi para member yang bergabung di situs kemudian.com  

Go Back   Forum Kners adalah forum diskusi tentang kepenulisan. Dibuat untuk media diskusi para member yang bergabung di situs kemudian.com > RUANG SANTAI > Internet dan Teknologi
Register Forgot Password

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 09-23-2009, 10:49 AM
ndyw ndyw is offline
Anak Muda
Join Date: Oct 2008
Posts: 10
Default

kalau aq sih yang digunakan tuk nulis sih
1. Microsoft Office 2007(bajakan) - tapi rencananya mau beli yang ori sih eheheh
2. winamp - tapi cuman muterin lagu koor atau instrumen
3. kamus 2.3
4. opera dan crome
5. notepad(buad catatan-catatan yg ada di cerita, takutnya lupa)

hehehhehe
Reply With Quote
  #22  
Old 09-24-2009, 01:04 PM
Penguin's Avatar
Penguin Penguin is offline
Sesepuh
Join Date: Dec 2009
Location: Padang Kota Tercinta....
Posts: 1,670
Send a message via Yahoo to Penguin
Default

Ikutan!

Hmm... buat nulis...
1. Sabily (Alias Ubuntu 9.04 Muslim Edition) bonus dari majalah
2. OpenOffice bawaan Sabily
3. Rythmbox buat muter lagu
4. Dictionary bawaan Sabily
5. Mozilla Firefox buat browser
6. Pidgin buat YM&GTalk (buat ngecek email juga)
7. Geany, diinstal via paket managernya Sabily, untuk catatan atau nyoba-nyoba source code dari internet (Geany aslinya IDE untuk pemograman C)
8. Game bawaan Sabily

Sabily kalau nggak salah bisa dicari di http://www.sabily.org
__________________
"Apabila orang tidak percaya bahwa matematika itu sederhana, hal ini semata-mata terjadi karena mereka tidak menyadari betapa rumitnya kehidupan ini" - Johny von Neuman (1903-1957)

"Apabila orang tidak percaya bahwa bermimpi itu sederhana, hal ini semata-mata terjadi karena mereka tidak menyadari betapa mudahnya mengkhayal" - Penguin (1991-sekarang)


Rumah Penguin sudah direnovasi! Rumah Penguin
Menghadapi kelamnya dunia, Penguin mendirikan The Order of The Penguin
Reply With Quote
  #23  
Old 10-04-2009, 12:48 PM
someonefromthesky's Avatar
someonefromthesky someonefromthesky is offline
Kisanak
Join Date: Nov 2007
Location: Bandung
Posts: 627
Default

Lagi mau nyoba software ini nih....

Liquid Story Binder XE v4.21
Win App | 5.6mb | RS.COM

Liquid Story Binder XE is a uniquely designed word processor for professional and aspiring authors, poets, and novelists. Writing software for those who require the editing ability of a commercial text editor as well as a document tracking system. It is for those who want the freedom to create, outline and revise but are tired of losing track of their work.

Word Processing for Novelists:
Liquid Story Binder XE is specifically designed for fiction writing. XE includes all the standard features such as spell-checking, thesaurus, smart quotes, templates, font and paragraph styles -- everything you need to write your next great novel.

Chapter and Scene Based Writing:
Liquid Story Binder XE can clean and combine many small documents into a single, font-unified manuscript. Use a Chapter Builder to quickly arrange complex scenes.

A Multimedia Organizer:
Sort pictures into Galleries or Storyboards, quickly access custom MP3 playlists, even record yourself reading your latest chapter using a microphone.

Pick and Choose Flexible Features:
Pick and choose the file types that work best for you. Liquid Story Binder never tells you how to write! Flexible file types allow you to use your imagination. Use a Dossier for characters, places or things, or a Builder to preserve important snippets.

Organize Your Novel:
Create a Book folder and let Liquid Story Binder sort, search and combine your documents.

Create the Perfect Working Environment:
Choose a color scheme that suits your writing style. Save window positions and open files for quick and easy access using Workspaces. Open dozens of windows simultaneously - or just a simple textbox centered in the screen.

Full Screen Editing:
Even though Liquid Story Binder is packed with features, sometimes less is more. Liquid Story Binder XE offers full screen editing, a feature that removes all distractions including menus and title bars.

Advanced Outlining Tools:
Timelines, Outlines, Dossiers, Sequences and Storyboards. Liquid Story Binder XE provides the tools you need to plan your next great novel.

Protect Your Work:
For every Chapter, Liquid Story Binder XE creates a single, easy-to-access backup file. This backup file contains an entry for each day's changes. Liquid Story Binder XE also includes a complete book backup using ZIP compression.

Take Liquid Story Binder With You:
Liquid Story Binder can be installed on a flash card or USB drive. Take your writing wherever you need to go. Use XE on a friend's computer, at school, or at work.

WordWeb Integration:
Liquid Story Binder integrates with WordWeb. WordWeb is a quick and powerful international English thesaurus and dictionary for Windows. It can be used to look up words from almost any Windows program, showing definitions, synonyms and related words. There are also many proper nouns and usage examples.

Universal Search:
Liquid Story Binder XE can search every Chapter, Note, Builder, Timeline, Storyboard, Outline, Dossier, Sequence and Backup for a single lost word or phrase. Can't remember where you wrote that important paragraph? Just use XE's Universal Search.

Repetition Visualizer:
Liquid Story Binder XE's Repetition Visualizer allows you to find, at-a-glance, repetitive words and phrases.

Simple File Formats:
Liquid Story Binder XE uses basic TXT, RTF, and ZIP file formats guaranteeing future access no matter what
software you use.


keterangan: diambil dari http://www.bluefame.com/index.php?sh...=217283&st=240
__________________
"Tinta itu hitam, Jenderal."
Reply With Quote
  #24  
Old 10-04-2009, 09:11 PM
samalona's Avatar
samalona samalona is offline
Anak Muda
Join Date: Jan 1970
Location: Makassar, Bogor, Surabaya, Nusa Dua
Posts: 167
Default

Karena saya belum punya komputer pribadi, jadi belum menggunakan banyak software yang berhubungan dengan tulis-menulis. Saya punya external harddisk yg sudah diisi macam-macam software (termasuk Sticky Notes), tapi belum bisa dipakai secara sering, jadi saya belum bisa ngomong banyak.
Karena seringnya di warnet, saya terbiasa menggunakan Windows Notepad. Sangat berguna saat tercetus ide sewaktu membaca karya teman-teman di kemudian.com . Juga sewaktu ingin survey buat bahan tulisan, saya perlu menulis kata-kata kunci yang kemungkinan akan saya cari di Google atau Wikipedia (dulu setia sama Altavista, tapi dia suka refresh/reload setiap beberapa menit dan itu tidak enak di mata).
Juga terkadang browsernya error dan self-exit semua (mungkin karena terlalu banyak window yang saya buka); di saat seperti itu, yang tersisa di layar hanyalah Notepad. Jadi tulisan/catatan saya selamat. Sebelumnya saya suka langsung ngetik di website bersangkutan, tapi kadang karena kelamaan mikir, saya kena timeout atau expired login. Untuk itu Notepad berguna sebagai tempat berpikir sambil menulis. Setelah siap tinggal di copy-paste ke website yang diinginkan.
Untuk keperluan referensi, saya sering menggunakan pdf converter (primo pdf, dopdf, dan semacamnya) untuk menyimpan halaman-halaman web ke flashdisk.
__________________
We always did feel the same
We just saw it from a different point of view
-- Bob Dylan, Tangled Up in Blue
Reply With Quote
  #25  
Old 10-18-2009, 05:49 AM
smith61's Avatar
smith61 smith61 is offline
Sesepuh
Join Date: Dec 2009
Location: Tempat yang pantas untuk dihancurkan
Posts: 1,178
Default

Ah ribet, ga tau saya, ada banyak bgt word prosesor aneh aneh.
Saya cuma Mikroskop Word sama notepad.Pake Itunes buat dngerin lagu. Kalo suntuk, maen PES. Kalo MALES, maen game2 saya nonstop sampe pening.
Reply With Quote
  #26  
Old 10-19-2009, 02:47 PM
Penguin's Avatar
Penguin Penguin is offline
Sesepuh
Join Date: Dec 2009
Location: Padang Kota Tercinta....
Posts: 1,670
Send a message via Yahoo to Penguin
Default

Quote:
Originally Posted by Smith61 View Post
Ah ribet, ga tau saya, ada banyak bgt word prosesor aneh aneh.
Saya cuma Mikroskop Word sama notepad.Pake Itunes buat dngerin lagu. Kalo suntuk, maen PES. Kalo MALES, maen game2 saya nonstop sampe pening.
Weks, Mikocok Word gak jalan di wine ubuntu. Males deh pakainya.
__________________
"Apabila orang tidak percaya bahwa matematika itu sederhana, hal ini semata-mata terjadi karena mereka tidak menyadari betapa rumitnya kehidupan ini" - Johny von Neuman (1903-1957)

"Apabila orang tidak percaya bahwa bermimpi itu sederhana, hal ini semata-mata terjadi karena mereka tidak menyadari betapa mudahnya mengkhayal" - Penguin (1991-sekarang)


Rumah Penguin sudah direnovasi! Rumah Penguin
Menghadapi kelamnya dunia, Penguin mendirikan The Order of The Penguin
Reply With Quote
  #27  
Old 10-19-2009, 03:24 PM
smith61's Avatar
smith61 smith61 is offline
Sesepuh
Join Date: Dec 2009
Location: Tempat yang pantas untuk dihancurkan
Posts: 1,178
Default

U buntu, I buntu, ketemu di jalan buntu.
Reply With Quote
  #28  
Old 10-20-2009, 09:58 AM
cakka cakka is offline
Join Date: Sep 2008
Location: CKCybers.com
Posts: 0
Default

pake open office
klo gak ya Wordpad di windows.... kan fleksible tuh
biar buat programming juga
hehehehehe
Reply With Quote
  #29  
Old 10-20-2009, 05:42 PM
Penguin's Avatar
Penguin Penguin is offline
Sesepuh
Join Date: Dec 2009
Location: Padang Kota Tercinta....
Posts: 1,670
Send a message via Yahoo to Penguin
Default

oh jadi itu kamu toh... pantes otak saya jadi buntu
__________________
"Apabila orang tidak percaya bahwa matematika itu sederhana, hal ini semata-mata terjadi karena mereka tidak menyadari betapa rumitnya kehidupan ini" - Johny von Neuman (1903-1957)

"Apabila orang tidak percaya bahwa bermimpi itu sederhana, hal ini semata-mata terjadi karena mereka tidak menyadari betapa mudahnya mengkhayal" - Penguin (1991-sekarang)


Rumah Penguin sudah direnovasi! Rumah Penguin
Menghadapi kelamnya dunia, Penguin mendirikan The Order of The Penguin
Reply With Quote
  #30  
Old 10-20-2009, 10:17 PM
dirgita's Avatar
dirgita dirgita is offline
Sesepuh
Join Date: Jan 2008
Location: Pontianak
Posts: 1,468
Send a message via Yahoo to dirgita
Default

Quote:
Weks, Mikocok Word gak jalan di wine ubuntu. Males deh pakainya.
Perlu pustaka tambahan, bung. Aku udah coba mau install pustaka tambahannya. Tapi karena perlu lisensi Windows, ga jadi^^
__________________
Yaara mein kya karu?^^
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +7. The time now is 09:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.